Idősotthoni elhelyezés

A Támasz Idősek Otthona és Időskorúak Gondozóháza 14.000 négyzetméternyi alapterületen, zöld környezetben ad otthont lakóinak tartós bentlakás ás átmenti ellátás keretében egyaránt.
Az épület, a csendes, gondozott park és a parkoló maximálisan eleget tesz a modern akadálymentesítési és tűzvédelmi előírásoknak.

A közeli Balaton klímája és hangulata páratlan légkört nyújt a pihenni, kikapcsolódni vágyóknak. A népszerű Balaton uszoda, meleg vizű és feszített víztükrű medencéi, szaunái pedig gyalogosan is néhány perc alatt elérhetőek.

Az elhelyezés egyszobás (16 nm), illetve kétszobás (32 nm) akadálymentesített, összkomfortos garzonokban történik. A lakrészek saját fürdőszobával, nővérhívó rendszerrel, kiépített kábeltévével (alapcsomag) rendelkeznek.

A lakószobák bebútorozását, otthonossá tételét intézményünk biztosítja lakóinak, de igény szerint lehetőséget biztosítunk arra, hogy ellátottaink saját bútoraikat, kedvenc tárgyaikat, képeiket, kézimunkáikat, nippjeiket is elhelyezzék. A garzonszobák alapfelszereltségén (fekhely, ruhásszekrény, éjjeli szekrény, fali polc) kívül, minden szobához biztosítunk hűtőszekrényt és televíziót is.
 • Intézetünk közösségi terei tágasak, kényelmesek, az idősotthon igényesen berendezettek, lehetőséget adnak a kiscsoportos foglalkoztatásra, a közösségi együttlétre és a hozzátartozók fogadására egyaránt:
  • Éttermünk közel 150 nm-es, világos, a szépen gondozott parkunkra nyíló panorámával, így lehetőség nyílik a színvonalas körülmények közötti közös étkezésre.
  • A tágas Társalgóban DVD és Videovetítési alkalmak várják ellátottainkat, valamint lehetőségük van hozzátartozóikkal négyszemközt, családias légkörben találkozni
  • Az igényesen berendezett Imateremben lakóink rendszeresen gyakorolhatják hitüket.
  • Az alagsorban nagyméretű Tornaterem, Foglalkoztató és könyvtár szoba, Fodrászat és Pedikűr/manikűr üzletek szolgálják lakóink fizikai ápolását és szépülését.
 • Az intézmény saját orvosi rendelője háziorvosi és szakorvosi rendelésre egyaránt felszerelt.
 • A saját mosodában ipari mosó, szárító és vasaló gépek segítségével gondoskodunk lakóink ruhaneműinek mosásáról
 • Az Intézményben büfé/mini bolt működik, ahol egyéni rendelések és igények kielégítésére is lehetőség nyílik.
 • Az 1,5 hektáros gondozott, gyümölcsfákkal, dísznövényekkel betelepített, bekerített park, a nagyméretű kerti pavilon és a kiépített grillező rendszeresen ad otthont a különböző szabadtéri programoknak, ünnepségeknek és egy kis kertészkedésnek is.
 • A földrajzi környezet is lehetőséget nyújt az otthon lakóinak arra, hogy a szabad levegőn pihenjenek, sétáljanak, élvezzék a Balaton nyújtotta lehetőségeket: a horgászást, a fürdőzést és a friss levegőt.
 • A közeli buszpályaudvarról megközelíthetőek a környékbeli városok (Veszprém, Balatonalmádi, Balatonfüred stb.)
 • Az otthon közeléből gyalogosan is könnyen megközelíthető a városközpont, a híres Balaton uszoda, az üzletek, a városi szakorvosi rendelőintézet a kultúrház és a templom.